Voorstelling gastgezinnen

 

Het is een expliciete keuze van het internationaal oogst en folklorefestival om de buitenlandse gasten te logeren bij gastgezinnen uit de regio. We zijn ervan overtuigd dat de “ontmoeting met de ander” boeiend, verrijkend, inspirerend werkt. De buitenlandse gasten weten het verblijf in een gastgezin te waarderen. De Pikkeling staat wereldwijd bekend in de folklore wereld als een festival waar het goed vertoeven is. Het programma is intens doch niet overladen en biedt heel wat ruimte om tijd door te brengen in de gastfamilies. Dé manier om een cultuur te ontdekken is leven in een gastgezin. Het gastgezin laat zijn gast kennis maken met het gezin, de wijze waarop men leeft, de dagdagelijkse gewoonten, de curiositeiten, mooie plekken die men als toerist doorgaans niet te zien krijgt. Niet alleen voor de gast is het leven in een gastgezin een boeiend avontuur, ook het gastgezin wint bij het verblijf. Zo merken we dat een weekje Pikkeling als het ware een weekje vakantie is in eigen huis. De gast brengt inzichten, kennis en interessante aspecten binnen uit zijn eigen leven, cultuur. Het samenleven met de gast en de gastgroep waar hij of zij deel van uitmaakt maakt dat het gastgezin zijn horizont verruimt. In sé zijn we allen gelijken. Elkeen met zijn achtergrond, verhaal, waarden en normen, taal, gewoontes… Samenleven kan!
Als dit geen statement is !

In dit infodocument voor de buitenlandse groepen vind je gedetailleerde informatie over de werking van ons festival, de gastfamilies, en de bijhorende regels.

In deze infobrochure voor gastgezinnen vind je informatie indien je interesse hebt om gastgezin te worden.

We hebben bevestiging van deelname aan ons Oogstfeest van 3 internationale muziek- en dansgroepen.
We zoeken nog een 15-tal gezinnen die van 27 juli tot 2 augustus 2023 tot twee jongeren te slapen kunnen leggen. Nele Vervaet en Alain Van der Kuylen zetten zich hierachter.  Zelf zijn ze beide al jaren gastgezin. Nu willen ze het vuur ook aanwakkeren bij andere gezinnen. “Inspirerende ontmoetingen, het vakantiegevoel in eigen huis… je krijgt er heel wat voor terug”, zeggen Nele en Alain.

Contacteer ons gerust via gastgezinnen@de-pikkeling.be voor meer informatie.

Alain Van der Kuylen 0476/29 73 25
Nele Vervaet: 0474 56 68 70

Volg de Pikkeling gastgezinnen op facebook, hier kan je ook het interview van Alain op Radio 2 herbeluisteren of het artikel van Het Laatste Nieuws lezen.

fc-webicon-facebook