Kenia

Kactas Africa

 

KACTAS Afrika is een traditionele folklore muziek en dansgroep gevestigd in Nairobi, Kenia.

De groep is gespecialiseerd in Keniaanse traditionele dansen uit verschillende etnische Keniaanse gemeenschappen. KACTAS Afrika is samengesteld uit jonge en energieke artiesten van verschillende etnische gemeenschappen van Nairobi. Kactas Afrika beschouwt het als zijn plicht het behoud van tradities en cultuur na te streven. De Keniaanse muziek, dansen en liederen belichamen het hele concept van de Afrikaanse cultuur. Met hun spektakel geven ze uitdrukking aan de trots en waardigheid van het Keniaanse volk. KACTAS Afrika werd opgericht in 2006, door een groep lokale artiesten uit Nairobi en is ondertussen erkend door het ministerie van Cultuur.

 

 

 

 

Kenia of Kenya, officieel de Republiek Kenia of de Republiek Kenya, is een staat in Oost-Afrika. Het land grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Zuid-Soedan.

 

 

 

Nairobi is de hoofdstad en grootste stad van Kenia. De naam komt uit het Masai Enkare Nairobi en betekent “koele wateren”. Gelegen aan de rivier Nairobi (Masai: Ewaso Nyirobi) heeft de stad een oppervlakte van ongeveer 693km² en telt 3.363.000 inwoners (2011). De stad ligt in het midden-zuiden van het land op 1.795 meter hoogte waarmee het de, op twee na (Addis Abeba en Asmara) hoogst gelegen hoofdstad van Afrika is.

 

 

 

 

 

 

 

 

< Montenegro                                               terug naar overzicht groepen                                            Mongolië >