Mexico

Grupo Folklórico de México Alianza


Grupo Folklorico de Mexico werd opgericht in 1999 en vindt zijn thuishaven in Saltillo Coahuila. Het is de hoofdstad van de staat Coahuila de Zaragoza. De artistieke leiding van de groep is in handen van Alejandro Coronado. De groep is een typisch Mexicaanse Mariachi band.

 

 

 

 

Mariachimuziek is in de 19de eeuw ontstaan, toen muziek van Spaanse theaterorkesten gecombineerd werd met Mexicaanse instrumenten. De muziek komt oorspronkelijk uit de westelijke deelstaat Jalisco, de staat waaruit ook Mexico’s populairste mariachiorkest, Mariachi Vargas de Tecalitlán, afkomstig is. Nadat Vargas de Tecalitlán op uitnodiging van president Lázaro Cárdenas (1934-1940), die een fan van het orkest was, naar Mexico-Stad werd gehaald om op de inhuldiging van de president te spelen raakte de muziek over het hele land populair. In 2011 heeft de Mexicaanse mariachi een plaats gekregen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Unesco, de cultuurorganisatie van de VN.

https://www.facebook.com/alianzagfolk

 

 

< Mongolië                                                    terug naar overzicht groepen                                            Montenegro >