Mongolië

Ensemble Folklorique National Mongolie

 

©Ensemble Folklorique National Mongolie

Het nationaal folklore ensemble van Mongolië neemt ons via zijn getalenteerde artiesten mee naar de rijkdom van de Mongoolse cultuur. Het land van Genghis Khan. In hun prachtige kostuums brengen ze hun indrukwekkende dansen en harmonieuze melodieën.

 

 

 

 

Mongolië is een land in centraal en oost Azië. Het land ligt op de Mongoolse hoogvlakte en heeft een landklimaat met toendra’s en steppegebieden in het noorden, bergachtig gebied (Altaj) in het midden, en woestijn (Gobi) in het zuiden. Ongeveer een derde van de, merendeels boeddhistische, bevolking leeft in de hoofdstad Ulaanbaatar.

 

De bevolking leeft overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten, ger ook wel joert genoemd. Om in hun levensbehoeften te kunnen voorzien doen ze aan veeteelt. Schapen, paarden en kamelen worden in vrije, lopende kuddes gehouden. In het noorden van het land is enige vorm van industrie in de vorm van houtverwerking en mijnbouw. Ruim 80% van de bevolking behoort tot de etnische groep van de Khalkha-Mongolen.

 

 

 

 

< Kenia                                               terug naar overzicht groepen                                                Mexico >