Montenegro

Folklore ensemble ‘’Crna Gora’’

 

Het ensemble Cnra Gora tracht met haar dansen en liederen een artistieke interpretatie te geven van de cultuur en de etnische groepen en het land.

De dansen, muziek en kostuums die ze brengen zijn authentiek. Hun uitgebreid repertoire omvat voornamelijk dansen uit Montenegro. Door middel van dans en zang geven ze uitdrukking aan de nobelste waarden van Montenegro zoals de interetnische harmonie, multi religiositeit en multiculturaliteit.

 

 

 

 

Montenegro is een land in de Balkan. Het ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en grenst, vanaf de zee met de klok mee, aan Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. De groep werd opgericht in 2000 en komt uit de hoofdstad Podgorica. De stad ligt in het zuidoosten van het land, aan de samenvloeiing van de Ribnica en de Morača.

 

 

 

Artistiek directeur van het ensemble is choreograaf Sreten Kaluđerović. Hij creëerde diverse folk-theatrale kunstwerken, waarvan de muzikale en choreografische interpretaties gebaseerd zijn op de authentieke expressie van de elementen van onze nationale kunst. Sreten Kaluđerović geniet internationale erkenning met zijn ensemble.

 

 

 

http://www.facebook.com/facrnagora

 

 

 

< Mexico                                               terug naar overzicht groepen                                            Kenia >