India

Spandan

“Rimpels in kalm water”, of “kloppend hart” : zo omschrijven ze zelf de betekenis van de naam “Spandan”. De groept roept ons op om op zo’n regelmatige wijze met cultuur bezig te zijn, zo regelmatig als ons hart klopt.

 

 

 

 

Spandan wil zich graag introduceren als een folklore groep met als doelstelling het oude en wellicht al 5000 jaar bestaande bijzondere culturele erfgoed van India te behouden.

 

 

 

 

Naast het organiseren van opleidingen voor klassieke dans, drama en muziek, is deze vereniging vooral actief bezig met research en toekomstgerichte ontwikkeling van de Indiase bewegingskunst. Kunst zo fijn als een zijden draadje, zo sierlijk zijn hun optredens. De kosmische dimensie is nooit veraf.

 

 

 

 

Zij komen uit de stad Ahmedabad in de provincie Gujarat, in het westen van India, ook de plaats waar Ghandi leefde. Het is ook het land van de festivals, vaak verwijzend naar de god Krishna, die er zijn eerste levensjaren doorbracht en de bevolking charmeerde met dans en fluitspel.

 

 

 

< Oekraïne                                                    terug naar overzicht groepen                                            Martinique >