Hoeve Hof Ter Dromen

Familie Van Lierde-Dooms Herdersem

hof ter dromen

De oorspronkelijke hoeve ook genoemd als „ Hof ter Dromen ‟ dateert uit 1772. Als betekenis wordt aangehaald: “Hof ter Dromen”, na uitkomen van hun dromen….

Het Hof ter Dromen was sedert 1772 onafgebroken in familiebezit. Een opsomming van gekende eigenaars: sedert 1876 Petrus Dooms, rond 1907 Egidius Dooms – Tas (baatte een landbouwbedrijf uit) , in 1937 Alfons Dooms- Muylaert (uitbating van boerderij en tevens zaakvoerder van de Boerenbond) en vanaf 1964 de huidige eigenaars Van Lierde Hubert – Dooms Jeanine.

 

 

_MG_3479

In 1950 werd de hoeve grondig verbouwd. Het gezin Van Lierde-Dooms biedt er hoeveproducten aan zoals mattentaarten, boter, in het seizoen aardbeien en tijdens de eindejaarsperiode kerstbomen. Hubert en Jeanine stellen hun hoeve en de omliggende velden en weiden om de vier jaar ter beschikking van de VVV De Faluintjesstreek VZW voor haar Pikkeling (al zes keer). Ze promoten dan ook met overtuiging de streekproducten. Voor de gasten van de erbijhorende vakantiewoning (aanbod sedert 2004) staat er als welkomstgeschenk telkenmale een schaaltje met overheerlijke faluintjespralines klaar.

De hoeve is tevens de locatie voor diverse bijeenkomsten, activiteiten van de Landelijke Gilden, de KVLV, enz…

 

 

 

Adres:
Grote Baan 13
9310 Herdersem

 

 

_MG_3489

de huidige eigenaars Van Lierde Hubert – Dooms Jeanine