Hoeve de Croes

Meldert

 

Hoeve De Croes

 

 

Marc De Croes en Greta Ottermans
Marc De Croes en Greta Ottermans

 

 

 

 

Deze hoeve dateert al van de vorige eeuw. Gesproken bronnen beweren dat de hoeve in het jaar 1900 gebouwd is. Marc De Croes en Greta Ottermans, de huidige eigenaars, volgden in 1979 Marc’s ouders op. Marc’s ouders Eugeen De Croes en Maria Clauwaert waren zelf ook heel actieve leden in het Pikkeling gebeuren. Eugeen De Croes was 20 jaar lang lid van de raad van bestuur. De volgende generatie stond ook niet stil. De melkveestal van de hoeve werd een succesvol tuinbouwbedrijf, uitgebaat door de zonen Nicky en Kris. Ook zij draaien al van hun kinderjaren mee op de Pikkeling. Ze zitten bij de vlegeldorsers, samen met hun neven, en zorgen voor het vliegend tapijt tijdens het festival. Marc en Greta zetten zich ook al jaren actief in het gebeuren van “Het Belgisch Trekpaard” als boegbeeld op de akker. Tijdens het Vlaams kampioenschap komen ze wel met 180 kolossen naar de keuring.

 

 

 

 

 

 

_mg_1995

 

Hoeve De Croes werd in 2001 voor de eerste keer door de Pikkeling als gasthoeve gebruikt voor het oogsfeest.  Gekenmerkt door zijn prachtige oude notelaar in de tuin. Dit was meteen een waardevol gebeuren voor de familie. Kleinzoon Jelte, toen 3 weken oud, werd op het podium onder de kersenboom gedoopt. Later volgden nog de kleinkinderen Jinske (bij Marijke en Robby), Emmelie en Mattis (bij Nicky en Machteld) en kleine Sam (bij Kris en Kelly).

 

 

 

Kapel onze lieve vrouw Lourdes

 

 

In de tuin van de hoeve langsheen “De Bollebaan” bevindt zich een kappelleke gewijd aan “Onze Lieve Vrouw Lourdes”. Jaarlijks vindt er in de meimaand een lezing plaats voor de buurt.

 

 

 

 

 

 

Adres:
Achterstraat 18
9310 Meldert