Op ons oogst- en folklorefeest zijn vele uiteenlopende activiteiten en bezienswaardigheden,  en volkse oogsttradities die gekoesterd blijven.  Hier krijg je alvast een voorsmaakje van onze vaste waarden tijdens het Pikkelingweekend.

Het feest word geopend op vrijdagavond met het bloementapijt dat jaarlijks op Moorsel dorp word aangelegd.

Het hele weekend door zijn optredens van binnen en buitenlandse dans en muziekgroepen, met onder andere traditionele dansen uit verschillende uithoeken van de wereld, alsook lokale bands en volkse groepen van hier. 

Er zijn demonstraties van veldactiviteiten, waarbij we veldwerkers in actie zien zoals het vroeger ging, alsook van oude en nieuwe landbouwmachines in het machinepark. In het ambachtendorp kan je oude ambachten bekijken. Er is op zaterdag ook altijd een paardenprijskamp, op zondagochtend een tractorrit van de Voncktrekkers, en een plechtige Eucharistieviering.

Op de Pikkeling kan je heel wat streekproducten proeven en genieten van onder andere ons Pikkelingbier en de typische ovenkoeken. Wij hebben ook ons eigen orkest,  de Pikkelingkapel, en vlegelaars, naar aloude traditie.

Voor de kinderen is er ook heel wat aandacht, er is een heus kinderdorp, alsook onze babybar de Minnekrans. 

>>  Gratis toegang!