Een beetje geschiedenis – de valkenier aan het woord –

 

_MG_5045 Als kleine jongen was ik al gefascineerd door dieren en de middeleeuwen. Leven zoals in de middeleeuwen is niet meer mogelijk, maar de dieren zijn onveranderd gebleven. Zo zijn we eerst bij de paarden beland. Na jarenlange lessen en het vele rijden hadden we dat dan toch onder de knie. Dan nog het tweede punt, de vogels. Na de paarden heb ik werk gevonden als verantwoordelijke in een kinderboerderij met mentaal gehandicapten. Daar ben ik mij dan meer en meer beginnen toeleggen op de vogels. We zijn daar begonnen met het africhten van papegaaien, parkietachtigen, en zo stilaan overgeschakeld naar, …, onze roofvogels.

_MG_5076

Sindsdien ging het vlot. In het begin hielden we ons enkel bezig met het africhten en trainen van de vogels van enkele jagers en fervente liefhebbers. Tot we op een dag besloten de stap te zetten en onze eigen valkerij zijn begonnen. We trainen onze vogels niet enkel op het komen op hun vlieggewicht, maar meer op het vertrouwen dat ze moeten krijgen in ons. De training duurt ook veel langer dan normaal maar de vogels kunnen veel gemakkelijker ingezet worden in onze shows en dergelijke.

 

Wij hebben al ondervonden dat meer en meer mensen onze methode met succes beginnen toe te passen. Eén van onze favoriete bezigheden is het jagen met de vogels. Er is niets zo mooi als je eigen vogels een prooi te zien slaan. Eén ding mag men echter niet vergeten, we leven in een land met wetten; een goede valkenier houdt zich daaraan. Wil men deze wetten opzoeken, moet men maar eens gaan kijken op de site van jagen.be. Daar kan men alles vinden over de jachtwetgeving.

 

VALKERIJ ARDANWEN
BRUSSELSESTEENWEG 511 – 9402 – MEERBEKE
TEL.: 0477 24 93 59 – e-mail: info@valkerij.ardanwen.com

_MG_5125_MG_5119_MG_5097

Terug naar overzicht vaste waarden