Julien Van Mulders is overleden.  Julien was geboren op 31 januari 1931 en stierf op 9 mei 2021. Hij zag het levenslicht in een landbouwersgezin, een beroep wat hij al vroeg verderzette. Met zijn jaren geleden overleden partner Yvonne, stichtte hij een kroostrijk gezin, tegelijk met een druk beroepsleven. Naast landbouwer beoefende hij nog een andere job én begon hij met activiteiten als loonwerker in het landbouw milieu. Zo reed hij in de winterperiode in de wijde regio, met een stationaire dorsmachine van boer tot boer, iets wat hem reeds vanaf dan een grote bekendheid bezorgde. Hierdoor kreeg hij, ongeveer 40 jaar geleden, tegelijk met zijn jongens, de microbe te pakken van het oogstgebeuren op de Pikkeling.

Zijn oude dorsmachine belandde niet op het schroot, hij bezorgde hem aan onze organisatie, wat meteen eigenlijk de grote start was in de opbouw van ons patrimonium. Tegelijk ook het demonstreren met velerlei oude dorsmachines op ons jaarlijks oogstfeest. Al leed hij een zeer druk beroepsleven, de Pikkeling stond in zijn agenda, tijd of geen tijd, steeds was hij aanwezig op ons oogstfeest.

Wanneer hij kon bij de voorbereidingen helpen, deed hij dat. Steeds was hij met zijn Yvonne aanwezig bij zijn mensen tijdens het feestweekend. Logisch dat hij na enkele jaren als actief medewerker een gewaardeerd bestuurslid werd, ieder luisterde naar zijn tussenkomsten, hij hielp waar hij kon. Zo was Julien, mooi in zijn eenvoud, goedhartig en gelovig, begaan met zijn medemens.

Dankzij de technische mogelijkheden van zijn loonwerkersbedrijf is de Pikkeling, met steun van zijn familie, voor een groot stuk kunnen uitgroeien tot een gerenommeerd oogstfeest. Met het ouder worden begon hij het kalmer aan te doen, maar des te meer genoot hij van het samenzijn met familie en vrienden. Werd er gezongen of gedanst, Julien deed zeker mee.

Een bezoek aan de voorbereidingen van onze organisatie was steeds aan de orde, men zag hem van ver reeds aankomen op zijn mobiel wagentje. Dit vervoersmiddel werd de laatste jaren ook zijn handelsmerk, elke dag zag men hem wel ergens rondtoeren. Een ziekenhuisbesmetting werd hem, na opname met corona, fataal. Deze strijd kon hij niet meer winnen.

We zullen Julien blijven herinneren voor zijn inzet, zijn drukke mooie levenswerk op vele plaatsen. Rust in vrede.