Op stap met de gastgezinnen

Vandaag maakten de meeste gastgezinnen voor het eerst wat tijd vrij om met hun gasten op stap te gaan. Het gros opteerde voor een citytrip naar Gent en dankzij het prachtige weer konden enkele Wit-Russen genieten van de stad van de Stroppendragers.

Vol bewondering trokken de Wit-Russische dansers en hun fotograaf doorheen onze provinciehoofdstad het hun gastenfamilies.
Nog nooit hadden ze zo’n prachtige gebouwen, architectuur en geschiedenis op één plaats ontdekt. Dat de sporen van de Gentse feesten nog niet uitgewist waren deze morgen vonden ze helemaal niet erg. Integendeel, de bergen afval die op sommige locaties nog niet opgeruimd waren, vormden een ludiek spektakel en waren voor hen het bewijs dat dit festival echt wel de moeite waard moet geweest zijn!

Via een rondleiding leerden ze het Belfort, het Sint-Baafs en ook het Gravensteen kennen. Maar ook de Dulle Griet en Korenlei waren bezienswaardigheden die niet over het hoofd werden gezien. De gastgezinnen toonden hen de prachtigste, meest populaire en oudste plekjes van de stad. Wij zijn ervan overtuigd dat Gent hen nog heel lang zal bijblijven en dat de vele foto’s die ze namen, een fijne herinnering zullen zijn aan onze prachtige Arteveldestad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *