streekproducten

 

 

Hand in hand met plaatselijke artisanale producenten is de VVV de stuwende kracht op het vlak van ontwikkeling en promotie voor streekproducten uit de Faluintjesstreek.

Wij vernoemen onder meer Hopjenever, Faluintjesjenever, Faluintjeskoffie, eiercrème met Faluintjeskoffie, Faluintjeswijn, hoppralines , Pikkelingbier, Faluintjestaart.

Het “Pikkelingbier” dient hier wel een extra vermelding te krijgen. Dankzij een samenwerkingsakkoord met de brouwerij Slaghmuylder uit Ninove, bekend om zijn bieren van goede kwaliteit, zijn wij erin geslaagd om een nieuw PIKKELING-biertje aan te bieden. Het is een amberkleurig bier van hoge gisting, met hergisting op fles. Dit levend bier is gebrouwen naar aloude traditie met natuurlijke ingrediënten, waaronder gerstemout en aromatische streekeigen hopbloemen. Alc. 5,5% vol.

Al deze geneugten kunnen niet alleen genuttigd worden op onze jaarlijkse Pikkeling maar zijn het jaar door te verkrijgen bij zorgvuldig geselecteerde verkooppunten.

Vergeten we niet onze zelfgebakken en bereide ovenkoeken nogmaals te vermelden, die op onze jaarlijkse Pikkeling te verkrijgen zijn en in hoge mate verorberd worden en zonder het dan nog te hebben over eieren met spek op een ‘bedje’ van ter plaatse gebakken brood.