top of page

Alle praktische info

We geven jullie graag een duidelijk beeld over jullie bezoek aan ons oogstfeest. Laat je verrassen door zoveel leuke optredens en alle verschillende activiteiten die plaatsvinden. In dit gedeelte vind je alle praktische informatie en ook tips van onze medewerkers om het meeste uit je bezoek te halen. Zo kom je goed geinformeerd naar ons en hoef je enkel maar te genieten ter plaatse. 

terrein

Gratis inkom!

Graag nodigen we jullie uit om mee te doen aan onze tombola met mooie prijzen. De hoofdprijs is een ballonvaart over de Faluintjesstreek! 

Plattegrond van de weide

Locatie

Torenkenshof
Broekstraat 29
9310 Herdersem (Aalst)

Ontdek ons terrein met al zijn faciliteiten

Binnenkort beschikbaar!

Bekijk hier ons Pikkelingmagazine 2024

Binnenkort beschikbaar!

Hoofdpodium | Weide

Het hoofdpodium staat centraal op de weide. Overdag zijn er aansluitend optredens van binnen- en buitenlandse dans- en muziekgroepen. De aloude tradities van de oogst, zoals het binnenhalen van de haan, en het uitvlegelen van de haan worden hier jaarlijks gedemonstreerd. Op zondagavond is er telkens een mooi afsluitmoment. 

Klein podium | Binnenkoer

Op de binnenkoer van de hoeve bevindt zich het kleine podium. Hier vinden optredens plaats van muziekgroepjes en is er veel sfeer en gezelligheid, tot laat in de avond. 

– Ontdek hier ons programma – 

De grote tent

Op vrijdag en zaterdagavond zijn er optredens in de grote tent. Als de weergoden ons slecht gezind zijn, vinden de optredens overdag hier ook plaats.  Zondagochtend vindt de eucharistieviering plaats in de tent.

 

Velden

Op een aanpalend stuk veld zijn er veldactiviteiten waarbij we een ploeg veldwerkers in actie zien, die het oogsten natuurgetrouw demonstreren op ambachtelijke wijze. Op een ander stuk veld is er een jaarlijkse wedstrijd van Brabanste trekpaarden.

Bars

Bij dit zomers weertje, past natuurlijk ook een fris drankje. Aan de bar kan je frisdranken en bieren, onder andere ons eigen Pikkelingbier, bestellen. 

Eetstanden met ovenkoeken en pannenkoeken

Onder de typische gele tentjes ruik je al van ver de huisgemaakte ovenkoeken en pannenkoeken. Kom onze trots zeker proeven!

 

Kassa

Aan de kassa’s kan je met bancontact of cash onze typische gele jetons kopen, die je nodig hebt om eten en drank te bestellen. Deze blijven geldig op de volgende edities.

Kinderdorp

Voor de kleinsten onder ons is er heel wat plezier te beleven op de Pikkeling. Er is een heus kinderdorp aangelegd, je kan er grote bellen blazen, zaklopen, er is een stro parcours, een vertelster, je kan mee op de tractor, en zeker niet te vergeten, is er ook graantje korrel, onze eigen mascotte, die voor heel wat amusement zorgt! 

 

Toilet

Uiteraard kan je ook naar het toilet gaan op de Pikkeling. Deze liggen centraal gelegen. Voor de prijs van 50 cent kan je hiervan gebruikmaken.

 

Secretariaat infostand

Heb je een vraag of ben je iets kwijt op het festival? Of misschien heb je iets gevonden dat niet van jou is? Dan kan je altijd bij onze infostand terecht, waar onze medewerkers je graag met raad en daad bijstaan. Of wens je misschien een cool gadget als aandenken aan een onvergetelijke dag? Wat dacht je van een rood Pikkeling sjaaltje met rode bollen en een bijpassend klompje? Of een Pikkelingvlag? Ook voor de uitreiking van de tombola kan je hier terecht.

EHBO

Als er een ongeval gebeurt, doe je er goed aan zo snel mogelijk iemand van de organisatie of van het Rode Kruis aan te spreken. Zij kunnen dan snel en accuraat oordelen hoe er ingegrepen moet worden.

 

Ambachtendorp

In het ambachtendorp kan je oude ambachten bekijken. Enkele voorbeelden hiervan zijn klompen maken, Brusselse kantklossen, hoefijzers smeden, stoelzittingen maken, stro vlechten, draden spinnen met behulp van een spinnenwiel, leerbewerker, pottendraaien en keramiek, …

 

Machinepark

Zowel oude als nieuwe landbouwmachines kan je bewonderen in ons werkend machinepark. Hier vind je unieke oldtimer landbouwvoertuigen die van stal gehaald worden en tentoongesteld. 

bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Met de fiets

Er wordt een bewaakte fietsenstalling voorzien, deze wordt duidelijk aangegeven en we vragen om zo veel mogelijk hiervan gebruik te maken. Deze is bewaakt zaterdag van ------- u, zondag van -------

Deze bevindt zich ----

 

Met de wagen

In de buurt van de festivalweide zijn er meerdere ruime gratis parkings op weides voorzien. Deze parkings zijn duidelijk aangeduid aan de hand van wegwijzers


Met het openbaar vervoer

Neem bus 91 vanuit Aalst Station richting Sint-Niklaas tot aan halte Aalst Kapel Ten Beeldeken. Vanaf hier nog 850m te voet naar de ingang van de weide Broekstraat 29, 9310 Herdersem (Aalst)

 

Rolstoeltoegankelijkheid

In het geval van goed weer is er geen probleem voor rolstoelen, en zal het terrein een harde ondergrond hebben die kort gemaaid is. Er worden rubberen matten voorzien bij slecht weer, maar zonder garantie dat het volledige terrein ok zal zijn.

Betalen

betalen

Gratis toegang! Ja, echt waar! Tickets hoef je niet te kopen, want je mag gratis binnen op de Pikkelingweide. Dat dit tot op vandaag haalbaar blijft, hebben wij in grote mate te danken aan de medewerking van talloze sponsors uit onze streek. Geen geld voor een festival met lekker eten, activiteiten voor kinderen, frisdrank en biertjes, optredens op meerdere podia en heel wat randanimatie: en daar zijn wij best fier op!

 

Eet- en drankjetons

Drank en eten kan je aankopen met dezelfde gele jetons. Daar betaal je ???? euro voor per jeton.
 

Betaalmethodes

Je kan aan alle kassa's met cash en Bancontact je jetons voor het hele weekend aankopen. Indien je te veel jetons gekocht hebt, kan je deze het volgend jaar nog steeds gebruiken.

bottom of page